Black Falcon wint 24h Dubai 2 minutes leestijd

Black Falcon Bleekemolen 24h Series Dubai 2013
Net als vorig jaar heeft het raceteam Black Falcon de 24-uur van Dubai gewonnen, met een Mercedes-Benz SLS GT3. De race werd via een livestream en op MotorsTV werd uitgezonden, stond vanaf de start bol van de spanning. Een groot aantal Nederlandse coureurs en Equipes reden mee, waaronder de Racing Diva’s.

Black Falcon
Het raceteam werd de hele week geplaagd door problemen met de auto, tijdens de training crashte de auto, een total-loss. Het Britse team Preci-Spark bood de oplossing, door hun reserve SLS AMG GT3 te verkopen. In 48 uur bouwde de techneuten van Black Falcon de auto, waarna Jeroen Bleekemolen in de kwalificatie de auto op Pole Position zette. De Nederlander deelde de auto met Khaled Al Qubaisi (VAE), Sean Edwards (ENG) en Bernd Schneider (DU)
De tweede auto van Black Falcon kende ook zijn fair share of troubles, deze equipe finishte de endurance race als 10e.

Nieuwe raceklasse
De nieuwe 24h Series blijft aan populariteit winnen, een groot en divers aantal deelnemers verscheen aan de start. Daaronder waren veel Nederlanders, die vanwege de DNRT zich eenvoudig kunnen inschrijven. In totaal verschenen er 80 auto’s aan de start, waarvan de meeste door 3 tot 4 coureurs werden bestuurd. Onder de deelnemers bijzondere auto’s als de Lamborghini LP600, Aston Martin Vantage GT3, Ferrari 458 GT3 en uiteraard een bulk aan Porsche’s.

Nederlands tintje
Het Nederlandse team Lapidus Racing reed met de McLaren MP4-12C GT3 sterk mee vooraan, met de 6e plek overall is het het hoogs genoteerde Nederlandse team. Het race team van Cor Euser verscheen met 2 auto’s en de start, waarvan 1 al na 19 rondes de race moest staken. Verder verschenen auto’s van Bas Koeten Racing, JR Motorsport en V8 Racing, het laatste team reed met een Corvette Z06 bestuurd door o.a. Wolf Nathan.

Diva’s
Voor de Racing Diva’s was de week zeer geslaagd, de dames reden de BMW 3-serie diesel naar de overwinning in hun klasse, 48e plek overall. Daarnaast werden ze ook geprezen met de racing-spirit award.



Categorie(ën)