Celstraf dreigt voor ex-Porsche bestuurders 1 minute leestijd

Porsche 911 (991) Carrera
Het Openbaar Ministerie van Frankfurt heeft bekend gemaakt dat voormalig Porsche CEO Wendelin Wiedeking en CFO Holger Härter worden vervolgd voor marktmanipulatie. Het duo wordt het voorliegen van de markt in 2008 zwaar aangerekend, op dat moment probeerde Porsche Volkswagen AG (VAG) over te nemen.

Valse informatie

Who's f*cked now?

Who’s f*cked now?

Het OM van Frankfurt wil verder niets kwijt dan dat de vervolging is ingesteld. Tussen maart en oktober 2008 zouden de 2 top bestuurders 5 keer hebben ontkend het belang in VAG te willen uitbreiden, terwijl ze daar wel volop mee bezig waren. Toen bekend werd dat Porsche 75 % van de aandelen in handen had gekregen, steeg de waarde van het aandeel spectaculair wat Volkswagen even het duurste concern ter wereld maakte, tevens oorzaak dat de overname strande. Daarmee was het spel uitgespeeld en werden de rollen omgedraaid, op 1 augustus ronde de Volkswagen Group de overname van Porsche af.

Verloren
Beleggers die de CEO en CFO op hun woord geloofde, kwamen daardoor in een ‘short squeeze’, ze moesten daardoor een verlies van miljarden euro’s slikken.
De heren ontkennen de feiten in alle toonaarden, als de rechter daar anders over denkt kunnen ze voor maximaal 5 jaar in de gevangenis belanden.Categorie(ën)