M6 Gran Coupé officieel 1 minute leestijd

2014 BMW M6 Gran Coupe
De 4-deurs M6 is inmiddels geen verrassing meer, na het lekken van BMW dealer De Beier en de veelvuldige tests in de sneeuw en op de Nurburgring. Dezelfde 560 pk leverende 4.4 liter bi-turbo V8 motor, is goed voor een acceleratie naar 100 km/h in 4,2 seconden. Dat is 0,2 seconden sneller dan de, nu lager gepositioneerde, M5. Topsnelheid bedraagt een begrensde 250 km/h, met het M Drivers Package wordt dit verhoogt naar een meer spannende 305 km/h.

Wachten
Kenmerkende ‘M’ design elementen zoals 4 uitlaten, kenmerkend grote bumpers, skirts en wielen sieren de Gran Coupé. Het dak is van zichtbaar carbon fiber en voorzien van kenmerkende bobbels zoals eerst te zien was op de M6 Coupé.
De M6 Gran Coupé krijgt het modeljaar 2014 mee en zal niet voor de zomer van volgend jaar in de showrooms staan. Over de prijs heeft BMW nog niets bekend gemaakt.Categorie(ën)