E-klasse krijgt mid-life facelift 1 minute leestijd

2013 Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz heeft de E-klasse zijn mid-life facelift gegeven. De auto krijgt updates naar de nieuwe look van Mercedes-Benz, verbeterde motoren en nieuwe technologie. Op de Detroit Motorshow zal de auto worden gepresenteerd, in maart 2013 op de lokale taxistandplaats.

Karakter
Net als bij de recent vernieuwde A-klasse krijgt de auto 2 gezichten, de Elegance krijgt een klassieke grille en bumper mee, terwijl de Avantgarde een meer moderne en sportieve look krijgt. De dubbele koplampen die de E-klasse sinds 1995 typeren, zijn vervangen voor enkele units. Verder zijn de opvallend vormgegeven wielkasten aan de achterzijde verdwenen en zijn de achterlichten aangepast om de auto een breeder aanzicht te geven.

Intelligent Drive
Assistentie- en veiligheidssystemen van de E-klasse zijn ook verbeterd en worden nu Intelligent Drive genoemd. Pre-Safe, Distronic Plus en 9 andere systemen zijn niet allemaal standaard.

Motoren
Mercedes-Benz levert de auto met een nieuwe direct ingespoten, 2 liter 4-cilinder BlueDIRECT motor, die is te bestellen als 184 pk of 211 pk. Wie wat meer snelheid wilt kan opteren voor de BlueDIRECT V6 bi-turbo die 333 pk naar de achterwielen stuurt. De AMG uitvoering die eerder werd gespot, houdt Mercedes-Benz nog even geheim.

[nggallery id=120]



Categorie(ën)