Jaguar C-X75 geannuleerd 1 minute leestijd

Jaguar C-X75 axed
De nieuwe C-X75 supercar van Jaguar die 2 jaar geleden als concept werd gepresenteerd, zal niet op de markt komen. Bij monde van Adrian Hallmark  werd dit nieuws bekend, die de economische crisis als oorzaak aangeeft. De auto die zeer positief werd ontvangen en figureerde in de Top Gear hangar wordt nog ontwikkeld tot mei volgend jaar. Daarna worden 3 prototypes geveild, terwijl een auto in het toekomstige Jaguar museum plaatsneemt, het 5e prototype zal behouden worden voor demonstraties.

Vooruitstrevend
Terwijl Jaguar vorig jaar mei nog bevestigde dat ze de auto in beperkte oplage zouden bouwen, bleef het voer voor sceptici. De turbine aandrijving was al komen te vervallen, een hybride aandrijving kwam daarvoor in de plaats. Williams F1 zou een 1.6 liter motor leveren die stroom moest leveren voor 2 elektromotoren. Het carbon fiber chassis was ontwikkeld in samenwerking met het Williams F1 team, voor de auto waren ongeveer 100 geïnteresseerden.

History repeats
Jaguar bracht begin jaren ’90 de XJ220 supercar op de markt, juist op het moment dat de oliecrisis toesloeg. Jaguar wil door het project stop te zetten een nieuw fiasco voorkomen.

[nggallery id=124]Categorie