Supercar voor de familie officieel 1 minute leestijd

2013 Audi RS6 Avant
Audi heeft zijn nieuwe RS6 gepresenteerd, een auto die supercar presentaties levert voor de hele familie (inclusief labrador). De auto wordt aangedreven door dezelfde bi-turbo 4 liter V8 die is te vinden in de S6, S7 en S8. Ten opzichte van zijn voorganger moet hij 20 pk’s inleveren, met nu 560 pk en 700 Nm koppel, mede door cilinderuitschakeling en een 100 kg gewichtsbesparing is de auto wel 40% zuiniger. De ligt de topsnelheid op een (optionele) 305 km/h, met een acceleratie naar 100 km/h binnen 3,9 seconden. Vanaf Juli 2013 worden de eerste auto’s geleverd, met een premiere verwacht in maart 2013 te Genève.

Pakketten
Audi geeft bij het bestellen de keuze uit 3 pakketten, wat de topsnelheid van de auto bepaalt. Standaard haalt de auto een herenakkoord conforme 250 km/h, met het Dynamic Package wordt dit verhoogd naar 280 km/h, het Dynamic Package Plus biedt de beste prestaties met 305 km/h.

Zuinig en vriendelijk
2 cilinders en 1 liter motorinhoud minder worden gecompenseerd door 2 twin-scroll turbo’s middenin de motor geplaatst. Uiteraard is de auto voorzien van een start-stop systeem, daarnaast zorgt het ‘cylinder on demand’ ervoor dat 4 van de 8 cilinders kunnen worden uitgeschakeld wanneer er geen vol vermogen wordt gevraagd. De motor is gekoppeld aan een 8-traps ZF automaat, met aangepaste, kortere verzetten, de 8e versnelling is de overdrive.
Het nieuwe MLB platform  en veelvuldig gebruik van aluminium is verantwoordelijk voor de afname in het gewicht.



Categorie(ën)