Afscheid van de 3-serie coupe 1 minute leestijd

BMW M3 Championship Edition
Nu BMW een 4-serie design studie heeft gepresenteerd van de auto die de 3-serie coupe en cabrio moet gaan vervangen, moet het afscheid van de M3 Coupe natuurlijk niet ongemerkt passeren. De rentree (na 20 jaar afwezigheid) van BMW in de DTM dit jaar, werd gelijk bekroont met het kampioenschap door coureur Bruno Spengler. Dan ligt het thema voor een tot 54 stuks gelimiteerd uitzwaai model voor de hand. BMW heeft in totaal 23.825 auto’s van de 3-serie (E92) gebouwd.

Looks
De auto krijgt diverse onderdelen gemonteerd geïnspireerd op de kampioenschaps auto van Bruno. De auto wordt alleen in Frozen Black Metallic geleverd, versierd met carbon fiber flaps en gurney, een M-stripe maakt de speciale editie niet te missen. Binnenin is het ook duidelijk dat dit geen standaard M3 betreft, een alcantara stuurwiel, handrem met “M Power” en palladium silver stiksel. De handtekening van de meester en het serienummer van de auto staan gegraveerd in de carbon decoratie strips.

Technisch
De auto is voorzien van alle optionele technische systemen, zoals het Competition Package en het M Driver’s Package. Eigenaren van de in Duitsland € 99.000,- kostende auto krijgen tevens een rijcursus over de Nürburgring Nordschleife door de kampioen himself.Categorie