Essen Motor Show van start 2 minutes leestijd

Essen Motor Show 2012
Dit weekend opende de deuren van de 45e Essen Motor Show, een auto beurs met een steeds groter onderscheidend vermogen. Elk van de 12 hallen heeft zijn eigen thema waardoor elk aspect van de (Duitse) auto industrie is vertegenwoordigd. Centraal staat hal 3, met een handvol concept cars, unieke klassiekers en Le Mans racers. Maar de beurs is voornamelijk een tuning-galore voor de verwachte 340.000 bezoekers.

Duits
De crisis in de autoindustrie is nog steeds voelbaar, toch is er in Essen weinig aandacht voor de toekomst van mobiliteit. Er is vooral een enorme hoeveelheid aan benzine-slurpende tuning projecten, met de Audi R8 als favoriet. Hoe bizar sommige creaties ook zijn, de beurs doet vreugdeloos aan, net als Duitsland; het is klinisch en er is niets op aan te merken. De bewegwijzering vanaf de autobahn naar de beurs is uitstekend, de parkeergarages zijn ruim en de mensen zijn correct.
Het Ruhr-gebied staat immers niet bekend om cultuur, architectuur of een exquise keuken, pragmatisme en industrie voert de boventoon.

Veel Duits
De Autosport heeft ook een prominente plek in Essen, veel Porsche GT3’s worden afgewisseld door de SLS AMG GT3. Raceauto’s vanuit een ander land dan Duitsland, zijn wel zeer spaarzaam. Toch wisten een aantal legendes de weg naar de beurs te vinden, zoals de Ferrari 512 S, Jaguar XJR-9 en Aston Martin DBR1. Naast een grote stand van de Deutsche Tourwagen Masters stond weggestopt, in de verste hoek, de nieuwe Aston Martin Vanquish.

Reis waard
Is de Essen Motor Show die werkt aan een internationaal imago de reis waard? Voor fans van auto-tuning zeker, wie in het oosten/zuiden van Nederland woont kan het ook de moeite waard zijn. Sommige mensen reisde ruim 200 km om op de AutoRAI te komen, dan is Essen voor volgend jaar een uitstekend alternatief. Wie nog dit jaar wil kan tot en met 9 december terecht.



Categorie(ën)