Nieuwe Vanquish, nieuwe AMVOX 1 minute leestijd

2012 Jaeger-LeCoultre AMVOX 7 watch
Met de komst van een nieuwe Aston Martin, is Jaeger-LeCoultre inmiddels aanbeland bij de 7e generatie van haar AMVOX horloges. Beide premium-merken werken inmiddels 8 jaar samen, met als meest opvallende uitkomst de James Bond-achtige feature om met het horloge de auto te kunnen openen en sluiten. Dat horloge werd binnen de familie in zeer beperkte oplage gefabriceerd, terwijl (het in 2005 gepresenteerde) ‘Vertical Trigger System’ op elk horloge aanwezig is. Het nieuwe AMVOX horloge heeft uiteraard deze bediening voor het Caliber 756 uurwerk.

Uiterlijk
Wat met name in het oog springt is de vernieuwde wijzerplaat die direct doet denken aan de grille louvres van een Aston Martin Vanquish. De 44 mm titanium kast zou meer ergonomisch gevormd zijn en de power-reserve wordt op een nieuwe wijze aangeduid. 2 rode strepen aan de bovenzijde geven aan wat de status is van de 65 uur reserve, deze verdwijnen naar mate de reserve terugloopt. Het uurwerk met een frequentie van 28.800 vibraties per uur wordt in huis gemaakt en bestaat uit 335 onderdelen, met 39 jewels.

Chronograph
De slider aan de linkerzijde van de kast activeert het vertical trigger system, waarbij het glas dienst doet als control. De chronograaf wordt gestart en gestpot met een druk op de bovenzijde, terwijl op 6 uur de reset functie is geplaatst.Categorie(ën)