biedingen op Aston Martin 1 minute leestijd

Aston Martin Logo V12 Zagato Autosalon Geneve 2012
Nog voor December wordt verwacht dat Investment Dar Co. zijn aandelen, of het grootste deel daarvan, kan verkopen, dat meldt de Financial Times. Na het bericht dat meerdere partijen interesse hebben, lijkt Mahindra & Mahindra de beste papieren in handen te hebben. Andere partijen zijn Jaguar – Land Rover eigenaar Tata en Investindustrial, voormalig eigenaar van Ducati.

Partnership
Het in Londen gevestigde Investindustrial biedt naast contanten voor de aandelen, ook een technologisch partnership met Mercedes-Benz. Ducati had onder Investindustrial ook een samenwerking met Mercedes-Benz’ tuner AMG. Het aanbod van € 309 mln voor 50% stemrecht en 40% van de aandelen is wel lager dan die van Mahindra & Mahindra.

Niet te koop
Tijdens de presentatie van de nieuwe Vanquish, antwoorde topman Ulrich Bez nog dat Aston Martin niet te koop is; “I can categorically say that we are not for sale.”. Wel gaf hij aan open te staan voor een partnership, de troefkaart van Investindustrial. De samenwerking met een grote autobouwer zou Aston Martin zeer goed uitkomen voor de Lagonda SUV die momenteel in ontwikkeling is.Categorie(ën)