3e titel op rij voor Vettel 1 minute leestijd

Sebastian Vettel 3 times world Champion F1
In een spectaculaire strijd om het WK, heeft Vettel met plaats 6 zijn 3e wereldkampioenschap bezegeld. De Duitser kreeg de nodige WK punten niet cadeau, in de eerste ronde werd hij door Bruno Senna aangetikt waardoor hij tot achter het veld terugviel. Fernando Alonso moest 13 punten goedmaken, maar kon op geen moment de indruk wekken dat hij de snelheid had om deze achterstand in te halen.

Spanning
Bij het contact in de eerste ronde, raakte de auto van Vettel beschadigd aan de rechterzijde, het bleek niet kritiek voor de auto. Bij Scuderia Ferrari hoopte ze te kunnen profiteren van de ongelukkige start, op een paar momenten was Alonso virtueel WK-leider, echter had hij geen antwoord op het tempo van McLaren, dat oppermachtig was dit weekend.

Christian Horner, Team Principal Red Bull Racing – F1 Constructeurs Kampioen 2012

Voor Alonso kwam slecht nieuws uit een onverwachte hoek, Nico Hulkenberg van Force India reed lange tijd aan kop. Contact met Lewis Hamilton betekende het einde van zijn race-overwinning-aspiraties, alsook de race en carriere bij McLaren voor Lewis Hamilton, die moest opgeven met een gebroken wielophanging. Het uitvallen betekende ook de hoop op de 2e plaats in het constructeurs kampioenschap, de P2 en P3 van Scuderia Ferrari was voldoende voor een plek achter RBR. Teamgenoot  Jenson Button was zeker met de regenachtige omstandigheden in vorm, hij kwam als eerste over de streep na 71 ronden.



Categorie