Robin Frijns reservecoureur bij Sauber 1 minute leestijd

Robin Frijns 2012 testrijder Sauber
Sinds het afscheid van Christijan Albers en Robert Doornbos is Nederland niet meer vertegenwoordigd in de Formule 1. Wel zit Guido van der Garde in de reserve auto van Caterham en rijdt hij op vrijdag zijn test rondjes, Robin Frijns zal hem volgend jaar vergezellen in een Sauber, dat maakte de renstal zojuist in Sao Paulo bekend.

Frijns zal dus nog even moeten wachten op zijn eerste Formule 1 race. ‘We gaan hem voorzichtig brengen’, Monisha Kaltenborn. Frijns heeft deze positie mede te danken aan een goed optreden tijdens de Young Drivers Test in Abu Dhabi.

“Ik ben Sauber zeer dankbaar voor hun geloof en vertrouwen in mij. Ik krijg de kans om de Formule 1 te leren kennen en ik ga mijn uiterste best doen om het team zo goed mogelijk te helpen.”

Esteban Gutiérrez vormt in 2013 samen met de Duitser Nico Hülkenberg het rijderskoppel van Sauber, Giedo van der Garde is nog in de race om een stoeltje in de Caterham.Categorie