Jaguar werkt aan X-Type opvolger 1 minute leestijd

Jaguar logo X760 X-Type
Jaguar laat op dit moment nog een grote markt schieten, de luxe instap modellen zoals de BMW 3-serie, Audi A4 en Mercedes-Benz C-klasse. Tussen 2001 en 2009 werd de X-Type gebouwd op basis van de Ford Mondeo, die vaker bekritiseerd werd, dan lof mocht ontvangen. Tijden veranderen en Jaguar is bezig met verjongen, waarbij de autobouwer zeker een stuk van het lucratieve marktsegment wil krijgen. In 2015 zou de auto die intern bekend is als X760 in de showrooms moeten verschijnen, voorgegaan door een concept in 2014.

PLA
Het nieuwe model zal worden gebouwd op het modulaire chassis Premium Lightweight Architecture (PLA), wat tevens is gebruikt voor de XJ en nieuwe Range Rover. Jaguar zou beginnen met de introductie van een sedan, waar later een station variant aan zal worden toegevoegd, een coupe model zoals de concurrenten hebben is onwaarschijnlijk.

Aandrijving
Naast benzine en diesel motorren, wordt verwacht dat Jaguar tevens een hybride aandrijving zal aanbieden. Instap modellen krijgen achterwiel aandrijving mee, terwijl duurdere uitvoeringen zijn uitgerust met 4-wiel aandrijving. Een ‘R’ performance model die moet concurreren met bijvoorbeeld de M3 en RS4 zou het topmodel moeten worden.Categorie