2e dode te betreuren in Macau 1 minute leestijd

Macau 2012
Op het gevaarlijke circuit in Macau is voor de tweede dag op rij een dode te betreuren. CTM Macau Touring Car Cup deelnemer Phillip Yau reed met zijn Chevrolet Cruze tegen de muur en moest door de brandweer uit zijn wagen worden geknipt. Gisteren overleed de Portugese motorrijder Filipe de Sousa Carreira, tevens tijdens de kwalificatiesessie. Volgens de organisatie van het circuit dat inmiddels 60 jaar bestaat is er geen discussie over de veiligheid, alle races op het straten circuit gaan door.

Veiligheid
Yau kwam in de Mandarin Bend hard in aanraking met de muur en werd met de helicopter afgevoerd naar het ziekenhuis (waarschuwing: foto kan schokkend zijn), hulp mocht niet meer baten. Yau was een ervaren coureur die 2 keer eerder een race op Macau wist te winnen.

Tijdlijn
Om 13:11 crashte Yau tegen de muur, waarbij de kwalificatie direct werd gestopt. Vrijwel direct waren 2 hulpvoertuigen ter plaatse, de specialistische brandweer wagen volgde iets later. Om 13:19 werd Yau uit de auto gehaald, om 13:20 werd hij getransporteerd naar het ziekenhuis waar hij 4 minuten later aankwam. Om 13:51 werd de uit Hong Kong afkomstige coureur dood verklaard.



Categorie