Toekomstplannen van Spyker 1 minute leestijd

Spyker C8 Interior
Afgelopen vrijdag heeft Spyker NV een bezwaarschrift ingediend bij de Amerikaanse rechtbank om de rechtzaak tegen GM aan te houden. De grote autobouwer en voormalig eigenaar van Saab diende eerder op 28 september een motie in om de claim van Spyker te verwerpen. Hierbij bleef het bedrijf van mening dat de technologie beschermt dient te worden en niet in Chinese handen, die van Youngman, mag vallen. De kleine fabrikant uit Zeewolde maakte dit vanmorgen bekend, ook is er een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitgeschreven voor 21 december van dit jaar.

Bava
Tijdens de vergadering zal de raamovereenkomst met Zhejiang Youngman PCGC aan bod komen, onderhandelingen bevinden zich nu in de afrondende fase. Het Chinese bedrijf zal naast een Financiële injectie ook een zetel in de Raad van Commissarissen krijgen, Qinqnian Pang is daarvoor kandidaat-lid. Op de agenda staat ook de benoeming van een nieuwe Chief Financial Officer (CFO), Arjen Dikken, momenteel bekleedt hij de interim-CFO functie.

Strafbankje
De aandelen van Spyker die verhandeld worden op de Amsterdamse beurs bevinden zich in het ‘speciale segment’, ook wel het ‘strafbankje’ geheten. Iets waar Spyker graag van af wil, daarom zal er een statutenwijziging worden besproken waarmee een omgekeerde aandelensplitsing 100 aandelen combineert tot een nieuw aandeel. Het aandeel heeft momenteel een nominale waarde van € 0,04 en zou daarmee na de omgekeerde aandelensplitsing worden verminderd tot € 1,30 per aandeel.Categorie(ën)