Aston Martin te koop 1 minute leestijd

Aston Martin logo en Cygnet
Exclusief automerk Aston Martin is op zoek naar een nieuwe eigenaar, dat meldt Bloomberg Businessweek. Het in zwaar weer verkerende Koeweitse Investment Dar Co. heeft 64% van de aandelen en zoekt een koper voor het van Ford gekochte Aston Martin. De investeerders willen $ 800 miljoen voor het meerderheidsaandeel, wat gelijk is aan de aanschaf 5 jaar geleden, Aston Martin behaalde vorig jaar een omzet van £ 507 miljoen en verkocht 4200 auto’s.

Kopers
Gerenommeerd Financieel adviesbureau Rothschild is ingeschakeld voor de verkoop, wat volgt nadat Investment Dar schulden niet terug kan betalen. De verkoop is onderdeel van een grote reorganisatie $ 4,9 miljard groot. Meerdere geïnteresseerden hebben zich gemeld, waaronder Mahindra & Mahindra Ltd. uit India, ook Toyota heeft een onderzocht of het de luxe auto bouwer kan acquireren. Het Japanse automerk heeft al een link met Aston Martin, de Cygnet is gebaseerd op de Toyota iQ.

Strategie
Aston Martin heeft lange tijd gebruik kunnen maken van Ford technologie, het luxe merk maakte sinds 1987 onderdeel uit van het Ford Motor Co concern. De Koeweitse overname werd gedaan onder leiding van David Richards van ProDrive.



Categorie(ën)