GP Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit 1 minute leestijd

Formula 1 Grand Prix Abu Dhabi Yas Marina
Komend weekend zal de Formule 1 wederom een nieuw circuit aandoen. Het Yas Marina Circuit was in 2009 voor het eerst op de Formule 1 kalender present. Sebasian Vettel heeft de eerste twee races hier gewonnen, vorig jaar wist Lewis Hamilton de race op zijn naam te schrijven. In 2010 was hier het scenario dat Fernando Alonso, in zijn eerste jaar bij Ferrari, het wereldkampioenschap aan Sebastian Vettel verloor. Iets wat dit weekend wederom mogelijk is.

De GP in Abu Dhabi is speciaal omdat deze om 5 uur in de middag lokale tijd verreden wordt. Dit zorgt ervoor dat er in het daglicht wordt gestart en in het kunstlicht zal worden afgevlagd. Deze wisseling zorgt onder andere voor lagere temperaturen en een laagstaande zon voor de rijders. Dit zorgt er tevens voor dat Europese kijkers op de vertrouwde tijd van 2 uur middags de GP kunnen aanschouwen.Categorie