Gumpert en Lola gered? 1 minute leestijd

Gumpert Factory Altenburg Apollo Wheel
Het Duitse racewagen voor de straat merk Gumpert en het Engelse racewagen voor het circuit merk Lola stonden beiden op het randje van faillissement Lola kondigde zelfs 2 weken geleden aan de deuren te sluiten, terwijl Gumpert hoop had op het voortzetten van de activiteiten. Beide merken lijken nu te kunnen doorgaan.

Lola
2 partijen hebben zich gemeld voor de overname van de raceauto bouwer. Voormalig importeur in Amerika, Carl Haas auto en het Canadese Multimatic, die bekend is van het leveren van onderdelen voor de Aston Martin One-77. De bedrijven lijken daarmee de credentials te hebben om Lola nieuw leven in te blazen.

Gumpert
Na het insolventie verzoek van 3 maanden geleden, is het onderzoek afgerond en heeft de curator zoals beloofd geïnteresseerde partijen gevonden. Vorige week is een besluit genomen welke partij een toekomstplan mag presenteren. Tot die tijd is het onbekend wat de overname inhoudt voor de kleine autobouwer uit Altenburg en haar 30 werknemers.Categorie(ën)