3e titel voor Chevrolet 1 minute leestijd

WTCC Suzuka 2012 Chevrolet Cruze
Het WTCC team van Chevrolet heeft op een ingekort Suzuka circuit voor de 3e keer op rij het constructeurs kampioenschap gewonnen. De punten die het team kreeg in de kwalificatie waren al voldoende voor een niet in te halen voorsprong. Hoewel het seizoen voor de constructeurs al op slot zit, is er nog voldoende spanning in het rijderskampioenschap, Yvan Muller en Rob Huff hebben beiden 345 punten. De heren kunnen in de 4 resterende rondes in China en Macau nog het verschil maken.

Probleemloos
Zoals in vrij elke race voor Chevrolet dit seizoen, zat alles mee. De coureurs kregen de instructie mee om het materiaal vooral heel te houden, nu het WTCC zich in Azië bevindt. De 3 Cruze’s bleven inderdaad heel en pakte allemaal in de 2 races punten, in de eerste race was het wederom een volledig Chevrolet podium.

Coronel
Het raceweekend verliep minder positief voor BMW coureur Tom Coronel. Hij mocht als 4e vertrekken in race 2, maar doordat zijn motor afsloeg moest hij achteraan beginnen.

Drama
De feestvreugde in Japan wordt overschaduwd door 2 doden. Een toeschouwer overleefde de val van het pitgebouw niet, op de zondag crashte Osamu Nakajima hard in zijn Nissan Fairlady Z en overleed later in het ziekenhuis.



Categorie