Onthulling F70 in Geneve 1 minute leestijd

Ferrari F70 Carbon fiber monocoque
De Geneve Autosalon die volgend jaar Maart wordt gehouden krijgt de premiere van de nieuwe Ferrari F70, dit beweren bronnen aan het Amerikaanse Inside Lane. De auto wordt het eerste productiemodel van Ferrari met hybride aandrijving en tevens met een verwacht vermogen van ruim 900 pk de sterkste Ferrari ooit.

Lang verwacht
De laatste weken was er een grote geruchtenstroom over Ferrari’s nieuwe topmodel, de F70. Op de beursvloer van Parijs stond echter geen F70, wel het carbon fiber composiet Monocoque, dat een paar onthullingen doet over de uiteindelijke auto. Het gebruik van lichtgewicht materialen is nodig om het extra gewicht van de hybride aandrijving te compenseren, het totaalgewicht zal rond de 1365 kg liggen. De F70 wordt de 5e auto in een illuster rijtje wat begon in 1984 met de 288 GTO, gevolgd door de F40 in 1987, F50 in 1995 en het meest recente model, de Enzo van 2002.Categorie(ën)