Hot-hatches zijn hot 1 minute leestijd

Renault Clio RS Paris motor show 2012
In eigen land lanceerde Renault een concept RS (Renault Sport) uitvoering van de Clio, een auto die zich nestelt in de competitieve Hot-Hatch niche. De auto is vrijwel productierijp en wordt aangedreven door een 200 pk sterke 1.6 liter 4-cilinder turbo motor. De auto zal echter niet de snelste Clio uitvoering blijven, het merk werkt volgens bronnen aan een nieuwe Clio Williams, het allom geprezen model uit 1993.

Clio Williams
Het succes van Nigel Mansell in de Renault aangedreven Williams was voor Renault reden tot een feestje. De volledig door Renault ontwikkelde auto zou eerst in een oplage van 3800 stuks worden gebouwd, dit werden er echter 12100 door de enorme vraag. In 2001 probeerde het merk weer een extreme Clio te bouwen, met 3 liter V6 motor, geïnspireerd op de Renault 5 Turbo. De auto kon echter het succes niet overtreffen voornamelijk vanwege de slechte handling.

Clio RS
Waarschijnlijk zal Renault de ontwikkeling van het topmodel pas bekendmaken na de lancering van de 200 pk sterke RS.  De auto kent een zogenaamd Cup Chassis dat 15% stugger is dan zijn voorganger. Om de ervaring nog sportiever te maken, beloofd het merk de auto uit te rusten met ‘R-Sound‘, wat een kenmerkend geluid moet nabootsen.Categorie(ën)