Honda zet in op racerij 1 minute leestijd

Honda Civic WTCC Paris Motor Show
De aspiraties op het sportieve vlak van Honda zijn groot, een debuut in het WTCC volgend jaar en nu overweegt het merk een terugkeer in 2014 in de Formule 1. In 2008 stopte het merk met de koningsklasse van de racerij, nieuwe regels die vanaf 2014 gelden, maken een rentree aannemelijk. Yoshiharu Yamamoto geeft toe veel affiniteit te hebben met de F1, maar benadrukt die moeilijkheden van deelname.

WTCC
Honda springt in het gat dat alleenheerser Chevrolet achterlaat wanneer het eind dit seizoen stopt met deelname. De autobouwer werkt uiteraard samen met tuner Mugen, die de motor ontwikkeld, alsook J.A.S. Motorsport die de ontwikkeling van de auto zal verzorgen. De Honda fabriek te Swindon, Engeland, is gekozen als productiefaciliteit voor de racewagens.
Gabriel Tarquini en Tiago Montero zullen het seizoen gaan rijden voor Honda, laatstgenoemde zal nog de laatste 3 races van dit seizoen gaan rijden.

Formule 1
Honda wist in 4 seizoenen deelname 3 races te winnen, voor het 2009 seizoen werd het team overgenomen door Brawn GP en won in het debuut jaar zowel het coureurs als constructeurs kampioenschap.Categorie(ën)