Ermini werkt aan comeback 1 minute leestijd

Ermini concept artist impression florence
Voor deelnemers en toeschouwers van de Mille Miglia is het Italiaanse merk Ermini geen onbekende. Het merk dat ruim 50 jaar geleden ophield te bestaan, presenteerde afgelopen weekend artist-impressions van een mogelijk nieuwe sportwagen, genaamd 686. De auto is digitaal geplaatst in de omgeving van Florence en is nog in de concept fase, de Milanese Giulio Cappellini is aangetrokken voor het design.

Turbo
Het merk wil nog weinig kwijt over de auto, wel is te verwachten dat de auto wordt aangedreven door een kleine turbo motor, gekoppeld aan een dubbele koppeling sequentiele versnellingsbak.
Voorzitter Eugenio Ercoli beloofd een auto die karakteristiek dynamisch is, terwijl een productie versie voor eind 2013 op de planning staat.

Historie
Op de website van Ermini (die vol staat met historie en artikelen over de Mille Miglia) is nog weinig te vinden over de comeback. Het merk werd opgericht door Pasquale Ermini na WO II en verwierf faam door het bouwen van kleine, lichte auto’s met tevens kleine motoren. Nadat de autobouwer succesvol was tegen de grote merken, viel het doek in 1963, een eerdere comeback in 2007 was niet succesvol.Categorie(ën)