EcoMobiel over de toekomst 1 minute leestijd

Minister Infrastructuur en milieu Melanie Schultz van Haegen EcoMobiel Ahoy 2012
Op 9 en 10 Oktober wordt voor de 4e keer de EcoMobiel gehouden in Ahoy. De grootste vakbeurs voor duurzame mobiliteit werd geopend door Minister van infrastructuur & Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Hoewel de meerderheid van de auto’s draait om elektrische aandrijving, zijn er ook modellen gepresenteerd die worden aangedreven door gas of waterstof. De beurs kende een aantal primeurs, de Mercedes-Benz AMG SLS Electric Drive, Renault Zoe en Nissan e-NV200 Concept zijn voor het eerst in Nederland.

Opening
In de openingsspeech riep Melanie Schultz van Haegen op tot samenwerking, terwijl “de overgang naar een duurzame mobiliteit absoluut noodzakelijk is“. Ook prees ze het automerk Toyota, dat 15 jaar geleden voor het eerst een Hybride auto op de markt bracht. “En zie wat er in korte tijd is gebeurd: vrijwel alle fabrikanten hebben een hybride variant. Het is een kwestie van durven en doen. De boodschap van ecomobiel is samenwerken. Mijn boodschap aan u is: volhouden en doorgaan.

Green Deal
De minister maakte ook afspraken met gemeenten om het openbaar vervoer groener te maken, de ‘Green Deal’. Het project heeft als doelstelling om in 2025 uitsluitend schone bussen te hebben, wat nog dit jaar begint in een aantal steden waaronder Eindhoven, Maastricht, Breda en Den Bosch. Ook wordt er een samenwerking aangegaan met Europese landen om meer waterstoftankstations te realiseren. Op dit moment zijn er enkel stations in Amsterdam en Arnhem, Rotterdam moet daar nog bijkomen. Voor dit project is 1,2 miljoen beschikbaar gesteld, bovenop de 5 miljoen die vorig jaar was vrijgemaakt.

[nggallery id=115]Categorie(ën)