Crosslane toont toekomst van Audi 1 minute leestijd

Audi Crosslane Coupe Concept CCC Paris Motorshow 2012
Audi neemt de lichtgewicht trend erg serieus, getuige de nieuwe Crosslane Coupe Concept die het merk presenteerde in Parijs. De auto is gebouwd van CFRP (carbon fiber-reinforced polymer) en GFRP (glass fiber-reinforced polymer). Aangedreven door een 1.5 3-cilinder TFSI en 2 elektromotoren heeft de auto een totaalgewicht van slechts 1390 kg. Het getoonde concept met Multimaterial Space Frame chassis is een demonstratie van Audi’s van de toekomst.

Steppenwolf
Het model is een nieuwe interpretatie van de TT-esque Steppenwolf concept, gepresenteerd in 2000. Audi heeft met de full-size Q7 en kleinere Q3 geen fashionable concurrent voor modellen zoals de Range Rover Evoque. De CCC (Crosslane Coupe Concept) is echter niet een concept om de clientele warm te maken, het is puur een demonstratie van technologie en design.

Cabrio
De CCC volgt ook de trend van (Compact) SUVs met open dak, de uit CFRP opgetrokken delen wegen slechts 10 kg. Met het beperkte gewicht zal de aandrijflijn die goed is voor 177 pk afdoende prestaties bieden, met een verbruik van 1,1 op 100 km en een uitstoot van 26 gram per km.

[nggallery id=110]Categorie(ën)