Dakloze RS5 debuteert in Parijs 1 minute leestijd

Audi RS5 Cabrio 2013
Een 333 pk sterke Turbo V6 in de S5 cabrio is voor echte petrolheads natuurlijk niet afdoende. Het verschil met de nieuwe RS5 cabrio kan daarom niet groot genoeg zijn. De 6-cilinder motor heeft plaatsgemaakt voor een atmosferisch V8 blok dat 450 pk’s in de schaal legt. In Parijs parkeerde Audi naast de vernieuwde R8 een opvallend wit exemplaar, met glimmende velgen en bruin interieur, een auto voor de echte liefhebbers.

Geluid
Audi is een van de weinige merken die middels benzine injectie in de uitlaat het geluid kan manipuleren. Bij de RS5 cabrio is het geluid nog belangrijker, dus hebben de engineers een extra truuk bedacht bij het Drive Select systeem. Net als bij bijvoorbeeld de interieurverlichting, kan de bestuurder het geluid naar wens instellen.

Lager en harder
De RS5 ligt 20 mm dichter op het asfalt dan de A5 Cabrio en krijgt 8-pots remmen standaard mee. Carbon keramische remmen zijn optioneel te bestellen.

[nggallery id=108]Categorie(ën)