Ferrari Classica in Parijs 1 minute leestijd

Ferrari Tailor-Made Paris Motor Show California
Wie een werkelijk unieke Ferrari wil, kan terecht bij het in december vorig jaar gestarte Tailor-Made programma. Het programma stelt de klanten in staat om (in tegenstelling tot het ‘beperkte’ Atelier), een auto volledig naar eigen inzicht samen te stellen en kent 3 varianten. Het programma gaat verder dan keuze uit lakkleuren en velgen, alles wat de klant wilt, is mogelijk. Het programma is nog vol in ontwikkeling, er zijn al ongeveer 30 Tailor-Made Ferrari’s afgeleverd aan creatieve eigenaren.

Classica
Bij dit programma staat de historie van Ferrari centraal, waarbij klassieke modellen vaak model staan voor een moderne interpretatie. In Parijs bracht Ferrari een creme-witte California mee, waarbij de 166 MM Barchetta model mocht staan.

Scuderia
De rijke race-historie in de hedendaagse tijd is waar het om draait bij Tailor-Made Scuderia. Een 250 Testa Rossa was de inspiratiebron voor een 458 Spider, uitgevoerd in het Rosso Racing rood, met wit-blauwe NART striping. Voor de bekleding werd hetzelfde dunne en tevens lichte leder gekozen, terwijl het dashboard uit Aluminium is vervaardigd.

Inedita
Het 3e programma is het meest bijzondere wat betreft opties. Eerder bouwde Ferrari een California met bekleding van spijkerstof, carbon fiber grilles en donkerblauwe trim. Ook bouwde Ferrari een FF met de stof van een maatkostuum, Inedita is de beste optie voor een auto die past bij de hedendaagse mode. Ook staan de materialen van de toekomst centraal, om een tijdloos klassieke auto te bouwen.

[nggallery id=106]Categorie(ën)