Electric Drive neemt de troon 1 minute leestijd

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive
Er worden grote stappen gemaakt met het elektrisch rijden, Mercedes-Benz weet nu de lat wel erg hoog te leggen met de SLS Electric Drive. De chroom-blauwe auto die in Parijs wordt getoond is de productie versie van de SLS AMG E-Cell die in 2010 op de Autosalon Geneve de bezoekers verblinde. Het concept model had toen der tijd maar 533 pk, de uiteindelijke versie krijgt maar liefst 750 pk mee met een koppel van 1000 Nm, ongekende waardes voor elektrische auto’s.

Specificaties
De aandrijving wordt verzorgd door 4 elektromotoren van 45 kg die 12.000 toeren per minuut kunnen draaien. Elke motor laat een wiel draaien tot een begrensde topsnelheid van 250 km/h, de sprint naar 100 km/h is in slechts 3,9 seconden gebeurd.

Accu
De 12 modules/72 cellen accu’s zijn centraal geplaatst en worden naast de stekker, ook opgeladen door een KERS systeem. Het door AMG ontwikkelde accupakket wordt middels vloeistof gekoeld en legt bijna 550 kg op de schaal.

Gullwing
Mercedes-Benz had geen beter model kunnen kiezen om de elektrische troon te bezetten, de 300 SL Gullwing was in 1954 immers ook een auto die veel innovaties herbergde. Toen der tijd was de auto astronomisch duur, ook nu moet er diep in de buidel worden getast, € 416.500 moet er worden betaald (in Duitsland) voor de SLS.

[nggallery id=109]Categorie(ën)