Concept op basis van Le Mans racer 1 minute leestijd

Peugeot Onyx Concept
Peugeot heeft zich begin dit jaar teruggetrokken uit endurance racing, de kostbare deelname aan de Le Mans Series was niet meer te verdedigen voor het PSA consortium dat het zwaar heeft. De kennis die het merk de afgelopen jaren heeft opgedaan moest wel ergens voor worden aangewend, in de vorm van de Onyx Concept.

Show-off
De auto werd positief ontvangen, tegelijkertijd is het niets meer dan een aandachtstrekker. Voor de GT by Citroen (die tevens bijzonder positief werd ontvangen tijdens de Autosalon van Geneve in 2009) zijn ook nooit serieuze productieplannen geweest.

Diesel power
De auto met een Le Mans chassis als basis, wordt aangedreven door een 3,7 liter V8 diesel die goed is voor 600pk, gekoppeld aan een sequentiële 6-bak. De voorwielen worden aangedreven door elektromotoren, die tevens door een KERS-systeem de auto een boost kunnen geven.Categorie(ën)