Nieuwe facelift voor Gallardo 2 minutes leestijd

2013 Lamborghini Gallardo LP570-4 Parijs Motor Show
Met een facelift krijgt de auto in kwestie vaak de vorm die de meeste mensen zouden willen, een tweede facelift gebeurd daarom niet vaak. Toch durfde Lamborghini het aan om de Gallardo nogmaals te voorzien van een update. De standaard Gallardo LP560-4 is voorzien van meer agressieve bumpers, die kenmerkende rechthoekige en trapezium vormen hebben gekregen. De extra sportieve LP570-4 Superleggera krijgt de ‘Edizione Tecnica‘ toevoeging, vanwege een aangepast uiterlijk en interieur. Tot slot is de 2-wiel aangedreven LP550-2 nu ook te bestellen als Spyder. Bovenin de stand, buiten het zicht van de bezoekers, hebben de Italianen het LP700-4 Aventador topmodel geparkeerd.

Gefacelifte facelift
De Gallardo zal volgend jaar worden vervangen voor een nieuw model, eerder gingen er al veel geruchten over een mogelijk afscheidsmodel en zelfs de opvolger. Dat de gehele Gallardo familie (bestaande uit 6 varianten) nog extra is bijgeschaafd, is best onverwacht.

Nova Gallardo
Toch is met name de achterzijde van de Gallardo een stuk mooier geworden. Waar eerst een dunne grille over de gehele breedte van de auto liep, wordt deze nu onderbroken door een lijn die doorloopt naar de onderkant van de bumper. Wie de auto besteld kan nu kiezen uit andere kleuren en nieuw design velgen.

Superleggera Edizione Tecnica
Het topmodel van de Gallardo familie heeft een nieuw optiepakket gekregen, waarbij de auto wordt voorzien van een grotere spoiler, puntigere neus en dual-tone lak.

Gallardo LP550-2
Wie het nieuwe bumper-setje niets vindt, en de 4-wiel aandrijving ook niet nodig heeft, kan terecht bij het instapmodel Gallardo. Deze behoudt de styling zoals in 2008 geintroduceerd met de eerste facelift.

[nggallery id=104]Categorie(ën)