Transfers in de Formule 1 2 minutes leestijd

Michael Schumacher Lewis Hamilton Transfers
De vraag “wie rijdt waar in 2013?” is een term welke de laatste maanden veelvuldig op het paddock van de Formule 1 voorkwam. Daar is na dit weekend een einde aan gekomen met enkele verassingen en speculaties.

Der Schumacher
Het grootste nieuws is van Lewis Hamilton en Michael Schumacher. Hamilton’s band met McLaren, waar hij al sinds kind af aan rijdt, is over. De Britse coureur zal voortaan te vinden zijn naast Nico Rosberg, in een Mercedes. Aangezien Nico Rosberg blijft is het duidelijk dat Michael Schumacher niet meer voor Mercedes zal uitkomen, of dit echter zijn tweede afscheid in de Formule 1 betekend is niet bekend. De Duitser heeft mogelijkheden bij Sauber, Peter Sauber gaf direct aan dat Schumacher meer dan welkom is, maar ook een adviserende rol bij Mercedes, wat Schumacher in de periode 2007-2009 ook bij Ferrari heeft vervuld is niet uitgesloten. Pikant detail: 2thetrack zag op de Autosaon te Parijs al voordat dit nieuws bekend was dat de F1 bolide van Michael Schumacher buiten zicht was gezet.

McLaren
Het McLaren F1 team heeft niet lang over deze breuk hoeven rouwen. Direct bevestigde het team dat Sergio Perez, weliswaar opgenomen in het Ferrari Drivers Academy, volgend jaar naast Jenson Button in een McLaren zal zitten. De Mexicaan werd sinds zijn 2e plaats in Maleisie dit jaar al elke GP gekoppeld aan Ferrari. Luca di Montezemolo zelf gaf keer op keer aan dat Perez nog niet ervaren genoeg is om volgend jaar voor Ferrari uit te komen, nu is het aan Perez om dit tegendeel te bewijzen, aldan niet in een Ferrari maar in een McLaren.

Ferrari
De vraag is dan wat Ferrari zelf doet. De mogelijkheden zijn beperkt maar toch is er meer mogelijk dan Felipe Massa ook in 2013 een stoeltje aan te bieden. Onthoud dat Ferrari altijd een team zal zijn wat een nummer 1 rijder wilt, Fernando Alonso is dit sinds dag 1 dat hij in 2010 bij Ferrari in Modena binnen stapte. Ook is Alonso zeer goed bevriend met Massa, hij kan met hem opschieten en de Braziliaan zal hem zeker niet in de weg rijden. Dus is een nieuwe rijder nodig? Jules Bianchi heeft tijdens de Young Drivers Test op Magny Cours laten zien klaar te zijn voor een eventuele test, hij zette zowel in de Ferrari als in de Force India de snelste tijd neer. En Michael Schumacher?Categorie