Drama achter glitter in Parijs 1 minute leestijd

Mondial de l' automobile 2012 front
De laatste maanden is de crisis in de automotive sector aan het verhevigen. De Euro-crisis, miljarden verliezen en een teruglopende vraag vanuit de opkomende markten, baart de managers van grote merken, grote zorgen. Elk merk doet op een pokeresque manier zijn best om het positieve te benadrukken, met een facelift, sport-uitvoering of concept car. Iets wat voor de consumenten, die het aanbod zien groeien, zeker lukt. De grote spelers in het midden-segment worden aangevallen door o.a. goed gefinancierde Koreaanse autobouwers, terwijl van boven de grote luxe-merken meer verkoopvolume zoeken met kleinere auto’s.

Fabrieken
Een van de meest gehoorde vragen aan de bobo’s van merken als Peugeot en Ford was zonder twijfel hoeveel arbeidsplaatsen er verloren gaan nog voor het einde van dit jaar. De nieuwe modellen (Mondeo voor Ford en de 208 voor Peugeot) zijn geen korte termijn oplossing, de bedrijven moeten serieus werken aan hun strategie.

Segmenten
Aan innovatie is de laatste jaren geen gebrek, elektrische of hybride aandrijving, brandstof- en gewichtsbesparing en meer luxe wat de klok slaat. Ook dit jaar was een bewijs dat de sector door hevige concurrentie ongekend grote stappen neemt.

De komende dagen bespreken we de grotere merken op de Autosalon, ook wij zullen even vergeten dat er crisis om zich heen slaat.


Categorie