Nieuwe info van Porsche’s topmodel 1 minute leestijd

2013 Porsche 918 RSR Martini Livery
Op het internet zijn pagina’s gelekt uit de brochure van het nieuwe Porsche topmodel, de 918 Spyder. Terwijl dit gebeurde, maakte Porsche de Nurburgring rondetijd bekend, een indrukwekkende 7 minuut en 14 seconden. De hybride auto die wordt aangedreven door een 4,6 liter V8 en 2 elektromotoren heeft volgende de brochure een totaalvermogen van 800 pk.

Top prestaties
Voor de hybride aandrijving heeft Porsche een onconventionele keuze gemaakt, een elektromotor in de aandrijflijn en een tussen de voorwielen. Het gecombineerde vermogen is goed voor een sprint naar de 100 km/h rond 3 seconden, met een topsnelheid begrenst op de 325 km/h. De wielen worden aangedreven door een 7-traps dubbele koppeling transmissie.

Opties
Voor de auto vraagt de autobouwer niet minder dan € 645.000, exclusief opties zoals bijzondere lak, performance- of livery pakketten. Voor de speciale Special Liquid Metal lak vraagt Porsche € 50.000, het overwegen waard voor een super car waar slechts 918 exemplaren van worden gebouwd.Categorie(ën)