McLaren F1 wordt P1 1 minute leestijd

2012 McLaren P1 studiemodel
Eind deze maand zal McLaren op de Parijs Motor Show de legendarische F1 opvolger, P1 presenteren. De auto is nog een design study, een productieversie wil de autobouwer uit Woking binnen een jaar af hebben. De P1 moet de ultieme rijders-auto voor zowel de openbare weg als het circuit worden en volgens Ron Dennis het resultaat van 50 jaar race- en straatauto’s.

Afgeleid
De benaming van de P1 Concept is afgeleid van Pole Position, of deze naam ook op de uiteindelijke auto wordt gebruikt is nog niet duidelijk. Met de MP4-12C die McLaren eerder op de markt bracht, werd al duidelijk dat McLaren auto’s wil bouwen die ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Parijs
Dat McLaren de Mondial de l’Automobile heeft uitgekozen om de auto voor het eerst te tonen is bijzonder, het is voor het eerst dat het merk aanwezig zal zijn op een motor show. De auto volgens automotive managing director Antony Sheriff: “Wij hoeven niet per se de snelste te zijn qua topsnelheid maar we willen het snelste productiemodel voor op het circuit hebben, een auto die het meeste voldoening geeft. Het is de ware test voor de allround-capaciteiten van een supercar en een technisch statement. Wij willen met de P1 de meest heftige, meest capabele, meest dynamische en technisch meest hoogstaande supercar aller tijden neerzetten”.



Categorie(ën)