Jaguar F-Type gelekt 1 minute leestijd

2013 Jaguar F-Type
Een bekende fotograaf heeft op zijn Facebook pagina afbeeldingen gedeeld van de nieuwe Jaguar F-Type die in Parijs zal worden onthuld. Naar eigen zeggen ontving hij per mail de foto’s, van de roadster die nu voor het eerst zonder camouflage is te zien. De F-Type heeft veel gelijkenissen met de C-X16 Concept en wordt onder de XK gepositioneerd als de sportwagen van het luxe-merk.

C-X16 Concept
Tijdens de IAA Frankfurt vorig jaar presenteerde Jaguar de C-X16 concept, een futuristische concept-car ontworpen door Ian Callum die door turbines aangedreven. Hoewel de techniek nog lang op zich laat wachten, zou de styling van de wagen al in 2013 te zien zijn in het straatbeeld in de vorm van de F-Type.

Automaat
Voor de motoren kan er gekozen worden uit het 5 liter Supercharged V8 topmodel, een V6 en een nieuwe 3 liter V6 met kompressor. Voor de transmissie is er slechts 1 keus, een automatische bak. Begin volgend jaar staat de auto in de showrooms, een coupé variant volgt in 2014.Categorie(ën)