Aston Martin’s nieuwe DB9 1 minute leestijd

2013 Aston Martin DB9 Volante
Voor de officiële onthulling tijdens de Parijs Mondial de l’Automobile, heeft Aston Martin alle informatie en foto’s vrijgegeven van de vernieuwde DB9. De auto lijkt sterk op de (net uit productie genomen) Virage, de Coupé en Cabriolet zijn tegelijkertijd onthult. De bekende V12 krachtbron is vernieuwd, met een totaal vermogen van 517 pk gekoppeld aan een vernieuwde Touchtronic 2 6-traps transmissie.

Verbeterd
Een grote verbetering aan de auto is het Adaptive Damping System onderstel, dat het rijcomfort aanzienlijk verbeterd. Het system biedt ook betere rijprestaties tijdens sportief rijden, er is keuze uit een normal, sport en track instelling. De motor is aangepast met een vernieuwde brandstofpomp, inlaatstuk en kleppentiming, wat resulteert in een sprint naar 100 km/h in 4,6 seconden met een topsnelheid van 295 km/h. Brembo levert een nieuwe carbon-ceramic remset, die niet alleen beter remt, maar ook 12,5 kilo aan ongeveerd gewicht bespaard.

Styling
De auto oogt een stuk sportiever dan het uitgaande model, de bi-xenon en LED koplampen zijn scherper vormgegeven, de bumper oogt breeder en een spoiler aan de achterzijde verbeterd de luchtstroom. Voor de nieuwe DB9 vraagt Aston Martin iets minder dan € 270.000, voor de Volante moet € 13.000 meer worden afgerekend, vanaf oktober dit jaar wordt de auto geleverd.



Categorie(ën)