Corvette C7 op komst 1 minute leestijd

2014 Chevrolet Corvette C7 Spyshots
De laatste tijd is er veel nieuws te melden over het illustere rijtje American Muscle Cars. De Ford Mustang komt naar Europa en een nieuwe Viper debuteerde begin dit jaar. Hoog tijd dus voor een nieuwe Corvette, waar momenteel de nodige test kilometers mee wordt gereden. In 2013 zal de auto worden gepresenteerd op waarschijnlijk de Detroit Motorshow, wat immers het thuisland is van de sportwagen.

C7
Het nieuwe Corvette model krijgt een kenmerkend evolutionair design, waarschijnlijk wordt gekozen voor GM’s nieuwe 5.5 liter V8, terwijl een 7-traps versnellingsbak zowel handgeschakeld als automaat de aandrijving moet verzorgen. Verder zal de auto meegaan in de trent van minder gewicht, meer luxe en gimmicks zoals LED-verlichting.

Geschiedenis
De naam Corvette verschijnt voor het eest in 1953, als de C1 met deels kunststof carrosserie van de band rolt in Michigan. 5 generaties volgde daarop waarbij de C6 die in 2005 verscheen het laatste model van de familie is. De auto in ZR1 uitvoering kreeg veel lof van Top Gear’s Jeremy Clarkson die met de auto een roadtrip door de Verenigde Staten maakte.Categorie(ën)