Gumpert in zwaar weer 1 minute leestijd

Gumpert Apollo R Autosalon Geneve 2012
De Duitse autobouwer Gumpert zit in financieel zwaar weer. Het bedrijf heeft insolventie aangevraagd omdat het de financiële verplichtingen niet meer kan nakomen. Het bedrijf dat in 2005 werd opgericht door Roland Gumpert ziet echter nog steeds toekomst, de curator verklaarde aan TV Altenburg dat er zicht is op een oplossing.

2010
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf met een lege bankrekening zit, 2 jaar geleden werd het bedrijf ook gered van de ondergang. Bij het kleine bedrijf werken 30 man aan de exclusieve sportwagens, de Apollo is het enige model dat wordt gebouwd in de fabriek te Altenburg. De extreme sportwagen had lange tijd het record op de Top Gear baan in handen, ook op de Nurburgring heeft de auto een supersnelle tijd neergezet.Categorie(ën)