Historisch weekend op Zandvoort 1 minute leestijd

Historic Grand Prix 2012 Circuit Park Zandvoort
De weergoden waren het afgelopen DTM weekend niet gunstig gezind, maar dit weekend, eigenlijk belangrijker, is er mooi weer voorspeld als historische Grand Prix Formule 1 auto’s starten op de eerste editie van de Historic Grand Prix. Bij de eerste editie zal met name de grand prix historie van het Circuit Zandvoort centraal staan, het circuit was van 1948 tot en met 1985 gastheer van toonaangevende races. Zelfs het hoog aanschreven Masters Racing Series zal met 4 klassen naar Zandvoort komen, garantie voor een groot spektakel!

Historisch
Het evenement belooft nu al een historisch succes te worden. Klassen zoals de pre ’61 Grand Prix cars, 1961-1965 Grand Prix cars, de Masters, historische F2 en World Sportscar Masters zullen starten op een, hoe het er nu naar uitziet, zonnig Zandvoort.
Bekende Grand Prix bolides met een rijke historie van onder andere constructeurs Maserati, Tyrell, BRM, Lotus, Braham en Aston Martin verschijnen op het asfalt. Ook GT auto’s zoals de Ford GT40, diverse Lola’s en McLaren’s zullen het publiek vermaken met een ervaring die moderne auto’s niet meer kunnen geven.
Kortom een weekend om niet te missen! Meer informatie is te vinden op de officiele website en volg 2thetrack op Facebook voor live-updates tijdens het evenement!Categorie

  • Harmhoekstra

    Voorspelt? Beloofd? Lesje d-t geen overbodige luxe :-)
    InhoudeLijk top!

  • 2thetrack

    De redactie schaamt zich, we hebben nog net geen ‘Zantvoord’ opgeschreven 😉