Formule E vanaf 2014 1 minute leestijd

Formule E City Racing 2012
De FIA heeft aangekondigd dat het Formule E kampioenschap, de Elektrische Formule-klasse, vanaf 2014 van start zal gaan. Eerder deze week heeft de organisatie een overeenkomst gesloten voor de organisatie en commerciele rechten. Vanaf volgend jaar zullen overal ter wereld demonstraties worden gehouden om enthousiast publiek te werven voor de raceklasse.

Promotor
Voor de nieuwe raceklasse worden 10 teams met 20 coureurs verwacht, alle auto’s voldoen aan de homologatie van het Formulec Prototype. FEH (Formula E Holdings) is gekozen als promotor van het kampioenschap, de eerste race zal plaatsvinden in Rio de Janeiro.

Jean Todt
Oud Ferrari teambaas en de huidige FIA President Jean Todt is verheugd met het bereiken van het akkoord: “Hierbij wil ik alle partijen bedanken. Deze nieuwe competitie die in het hart van grote steden zal plaats vinden zal zeker een totaal nieuwe doelgroep trekken. Wij zijn erg verheugd over de overeenkomst met Formula E Holdings, zeker omdat zij over veel autosportervaring beschikken. Dit nieuwe kampioenschap biedt niet alleen entertainment en een nieuwe kans om de FIA waarden met als doelstelling schone energie, mobiliteit en duurzaamheid bij een breed en jong publiek onder de aandacht te brengen.”Categorie