SC spektakel in DTM weekend 2 minutes leestijd

Supercar Challenge Zandvoort 2012 DTM weekend
De weergoden waren het DTM weekend niet gunstig gezind. De eerste race van de Supercar Challenge op de Zaterdag monde uit een chaos waarbij Barry van Elk zijn hoofd koel hield. In de tweede race na een zinderende DTM race, sloeg Peter versluis toe in zijn Ferrari 458 GT2.

Eerste Race
Barry van Elk heeft met zijn BlueBerry Mosler MT900R GT3 de chaotische eerste race van de Supercar Challenge gewonnen in het DTM weekend. De race werd gekenmerkt door zeer zware regenval, meerdere safety car periodes, de race werd zelfs even stilgelegd omdat te veel coureurs de baan afgleden. De kampioenschapleiders De Graaff en Ribbens leken op weg naar een zegge in hun Speedtec Dodge Viper, toen de auto in de grindbak van de Tarzanbocht belande. Niet veel later schoof ook de Corvette van Mad&Daring van de baan waarbij de Viper vol werd geraakt. Peter Versluis werd 2e in de race met zijn Ferrari 458 GT2.

Tweede Race
Vlak voor de start van Race 2 viel de regen weer in de duinen van Zandvoort, het was echter weer snel droog waardoor alle coureurs besloten om op slicks te starten. Versluis vertrok prima van de lijn en wist Van Elk nog voor de eerste bocht voorbij te steken voor de leiding in de race. Naarmate de baan verder droogde vond Van Elk meer snelheid en wist hij aan de staart van de Ferrari te blijven. Helaas kon Barry van Elk het succes van race 1 niet doorzetten, na 16 rondes moest hij opgeven. Achter Versluis vochten Mad&Daring en het Belgische Veka Racing om de tweede plek, uiteindelijk scheide 0,05 seconden beide heren en moest Belg Bert Longin genoegen nemen met P3.