Audi heer en meester op Zandvoort 1 minute leestijd

2012-08-26-139
Eduardo Mortara heeft voor zijn 2 renstalgenoten Mike Rockenfeller en Matthias Ekström de race op Zandvoort gewonnen voor een volledig Audi podium. BMW en Mercedes-Benz maakte geen indruk, Jamie Green was de beste AMG rijder op plaats 4, Bruno Spengler was de beste BMW coureur met een indrukwekkende inhaalrace vanaf P18 naar plaats 6. Timo Scheider mocht van Pole Position vertrekken, maar verknalde zijn start en viel terug in het achterveld.

Kampioenschap
De Safety Car moest een paar keer het veld neutraliseren, onder andere toen Schneider die een rampzalige race meemaakte, zijn voorkant verloor op het rechte stuk. Met nog 3 races te gaan dit seizoen is de strijd om het kampioenschap nog spannender geworden, Paffett gaat nog steeds aan de leiding met 109 punten gevolgd door Green met 93 punten. Mortara schuift door zijn overwinning omhoog naar plaats 4, met 74 punten.Categorie