Spectaculaire X-1 van McLaren 1 minute leestijd

McLaren X-1 One-off MP4-12C Pebble Beach 2012
Het zichzelf opnieuw uitgevonden McLaren heeft op Pebble Beach de pers en bezoekers getrakteerd op een werkelijk fantastische creatie, de X-1. Hoewel de naam wat saai overkomt is de auto alles behalve ‘boring‘. De Special Operations afdeling van McLaren kreeg 3 jaar geleden van een collectioneur de opdracht om ‘iets unieks, iets met tijdloze en klassieke elegantie’ te bouwen, op basis van de MP4-12C. Elk onderdeel is uniek gemaakt voor de X-1, wat de opdrachtgever heeft overgemaakt richting Woking, Engeland is niet bekend gemaakt.

Inspiratie
Voor de auto had de gelukkige een lijst met inspiratiemateriaal ingediend, waaronder de Citroën SM, ’39 Mercedes-Benz 540K en Chrysler D’Elegance Ghia uit 1953. niet alleen auto’s prijkte op het lijstje, ook een Jaeger LeCoultre horloge, de Airstream caravan en het Guggenheim Museum diende ter inspiratie.

Homologatie
McLaren heeft ruim de tijd genomen om de auto te bouwen, na een uitgebreid pre-productie proces duurde het bouwen 2,5 jaar. De auto is gebouwd voor de openbare weg en zal een kenteken mogen dragen. De X-1 zal eerst terugkeren naar de faciliteit in Woking, waar de auto officieel overhandigd zal worden aan de eigenaar.



Categorie(ën)