2013 Range Rover officieel 1 minute leestijd

2013 Land Rover Range Rover
Een van de iconen van de autowereld is vernieuwd, na 10 jaar in de prijslijst te hebben gestaan is er nu een volledig nieuw ontwikkelde Range Rover. De auto is maar liefst 420 kilo lichter geworden door een aluminium zelfdragend chassis dat tevens de rijeigenschappen ten goede zal komen. De auto wordt vanaf begin 2013 geleverd en kent 3 motoren, de TDV6, SDV8 en een 5 liter Supercharged V8. Alle motoren zijn een stuk zuiniger geworden, de lichtste variant heeft zelfs een groen C-label.

Off Road
Tegenwoordig wordt de Range Rover nog maar amper gebruikt op het onverhard, luxe vervoer over de straat is waar de auto nu primair voor wordt gebruikt. Toch verloochend Land Rover niet zijn roots, de auto is voorzien van het vernieuwde Terrain Response System, dat door middel van sensoren het onderstel automatisch aanpast. Daarvoor is ook de luchtvering volledig vernieuwt.

Comfort
De auto kent een grote toename van beenruimte voor de achterpassagiers, bijna 12 centimeter extra ruimte, voor wie dat nog niet genoeg is zal Land Rover later met een verlengd model op de markt komen. Optioneel is het Executive Class pakket, waarbij de achterbank wordt vervangen door 2 seperate zetels. Ook is de auto voorzien van meer isolatie om hinderlijk windruis van de weinig aerodynamische auto tegen te gaan.

Op de Autosalon van Parijs zal de Range Rover voor het eerst in het echt te zien zijn, het Range Rover Sport model zal later worden onthuld.

[nggallery id=99]Categorie