Millen vestigt record op Pikes Peak 1 minute leestijd

Pikes Peak 2012 Rhys Millen Hyundai Genesis Coupe
Op de legendarische hill climb van Pikes Peak heeft Rhys Millen in zijn Hyundai Genesis Coupe een nieuw record gereden. Hoewel er een ‘maar’ zit aan het record, dit jaar was voor het eerst het gehele parcours geasfalteerd. Vorig jaar reed Nobuhiro Tajima een tijd van 9:51.278 op het deels onverhard, dit jaar dook Rhys Millen daaronder met een tijd van 9:46.164. De Japanner met bijnaam ‘Monster’ reed dit jaar met een electrische auto, maar moest opgeven na technische problemen.

Bosbranden
Het jaarlijkse evenement dat normaal begin Juli wordt gehouden, was dit jaar uitgesteld wegens bosbranden in de staat Colorado. Door het natuurgeweld werd uiteindelijk gekozen om het evenement op 12 augustus te houden. Diverse klassen verschenen aan de start met bijzondere auto’s, waaronder een 1400 pk Buggy aangedreven door een Corvette V8 met 2 Turbo’s. De grote kanshebber op de overwinning schoot echter met open gas rechtdoor het bos in, de coureur Paul Dallenbach werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Het record van Millen is door de laag asfalt eigenlijk niet zo bijzonder, waarschijnlijk gaat ‘Monster’ volgend jaar weer voor een verbetering van het record.



Categorie