Maarten Memorial groot succes 2 minutes leestijd

Maarten Memorial 2012
Sinds 9 jaar vindt er begin Augustus een tourrit plaats waarbij niet alleen de auto’s centraal staan, deze dag draait om het bezorgen van een grandioze dag voor kankerpatiënten. Dit jaar verzamelde bij de parkeerplaats van Ahoy wederom 100 bijzondere sportwagens, waaronder 2 Ford GT’s, een Bugatti T46, de nieuwe McLaren MP4-12C en uiteraard veel Ferrari’s en Lotussen. Met een opbrengst van € 136.000 dit jaar, werd de € 1.000.000,- grens voor het Maarten van Sten laboratorium in de Daniel den Hoed kliniek doorbroken!

Maarten van Sten
Op 4 augustus 2003 overleed Lotus liefhebber Maarten van Sten aan een agressieve vorm van huidkanker. Zijn uitspraak ‘Als ik in mijn Lotus rij voel ik me niet ziek’ was voor zijn vrienden het startpunt voor een jaarlijkse tourrit met als bestemming Circuit Zandvoort. De Maarten Memorial wordt mogelijk gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers en trouwe sponsors waarbij er elk jaar veel geld wordt opgehaald voor het Maarten van Sten laboratorium.

9e editie
Dit jaar begon regenachtig bij Ahoy, een paar kleine regenbuien drukte de sfeer echter niet. Na het vertrek om 13:00 bleef het droog en reed de stoet naar Schuberg Philis in Schiphol-Rijk waar een lunch was georganiseerd. Vervolgens vertrokken de auto’s naar het Circuit Zandvoort waar met stralende zon 2 uur lang over het circuit werd gereden.

Vervolg
De dag werd afgesloten door een Barbecue en veiling voor het goede doel, een ingebracht kavel van Spyker (2 dagen met 2 personen naar het Goodwood Festival of Speed) bracht € 7.000 op. Hoofdsponsor Milano had de Ferrari F40 ook ingebracht op de veiling, echter werd de reserve (€ 375.000) niet gehaald. Volgend jaar zal deze dag wederom worden georganiseerd, tot die tijd is doneren nog steeds mogelijk op de Maarten Memorial website!

[nggallery id=90]Categorie(ën)