Porsche toont 918 Spyder 1 minute leestijd

Production Porsche 918 RSR
Tijdens een besloten avond heeft Porsche het doek van de productieversie van de 918 Spyder getrokken. De auto verschilt op een paar punten ten opzichte van de concept die in 2010 werd gepresenteerd, de spiegels zijn groter, de uitlaat is verplaatst naar de achterzijde en andere kleine styling wijzigingen. Tijdens de onthulling was een camera team aanwezig die de onthulling filmde, echter is de video niet meer te bekijken op YouTube. De vormgeving van de 770 pk sterke 918 is geïnspireerd op de 1971 Porsche die de winst pakte in de 24h van Le Mans.

Niet geheimzinnig
De afgelopen maanden heeft Porsche de journaille betrokken bij de realisatie van het project, zo mochten journalisten zelfs met de test-auto’s rijden en wordt er regelmatig een persbericht de deur uit gedaan. Tijdens de presentatie in de Canoe Studios te New York werd de zilveren supercar voor de straat vergezeld door de 918 RSR concept. De hybride racewagen zal niet in productie worden genomen.

Zuinig
Door de combinatie van een 4,6 liter V8 en 2 elektromotoren is de auto in staat om rond de 3 seconden naar 100 km/h te accelereren, met een topsnelheid rond de 325 km/h. Topprestaties levert de auto niet alleen in snelheid, de auto is ook in staat om 3 liter op 100 km te verbruiken. Porsche bouwt slechts 918 exemplaren van Carrara GT opvolger.Categorie