Audi wint Total 24 hours of Spa 2 minutes leestijd

Total 24h Spa Francorchamps podium 2012
Na een enerverende Total 24 Hours of Spa, heeft Audi overtuigend met 2 wagens de finish bereikt. Het Audi Phoenix Sport Performance Cars Team van Ernst Moser was de beste van Maar liefst 66 deelnemers die deze editie aan de start verschenen. Het Audi WRT team van Stéphane Ortelli, Christopher Mies en Christopher Haase dat de vorige race op Paul Ricard won werd ongelukkig 2e door een lekke band. Audi pakt daarmee een unieke 24h drieslag, met de Endurance Race op Le Mans, de Nurburgring en nu Spa-Francorchamps.

Z4’s
Vanaf het begin van de wedstrijd leken de Z4’s weer oppermachtig, maar na een paar uren sloeg het weer om naar waar Spa bekend om staat, zware regenval. Meerdere coureurs werden verrast door het staande water op het asfalt, de safety-car neutraliseerde voor bijna 40 minuten het veld. Niet veel later nadat het veld weer was los gelaten, kwam de safety-car weer de baan op na een zware crash van de RMS Porsche in Blanchimont.

Audi
Na een 2e neutralisatie vanwege de regen (16 safety-car periodes in totaal), pakte de WRT Audi kortstondig de leiding over van de BMW Z4. Rond 3 uur in de nacht kwam de Marc VDS Racing leider in aanraking met een Ferrari bestuurd door Filip Salaquarda, waardoor het team terug viel naar P5. Met nog 6 uur op de klok stond de Phoenix Audi de leiding om deze niet meer weg te geven.

Nederlandse Equipes
Een aantal Nederlandse Equipes verschenen aan de start van de race, Niek Hommerson in de Ferrari 458 wist het beste resultaat neer te zetten op Plaats 5. Jaap van Lagen, Jeroen Bleekemolen en Klaas Hummel wisten de race niet uit te rijden.

Bekijk de volledige uitslag

[nggallery id=91]Categorie