Robert Doornbos BV failliet 2 minutes leestijd

Robert Doornbos bv failliet bankrupt
De rechtbank van Rotterdam heeft het faillissement uitgesproken over de BV van Robert Doornbos. Voormalig sponsor en Limburgse vastgoed ondernemer Harry Muermans had dit aangevraagd nadat Doornbos weigerde € 1 miljoen te betalen. Doornbos verwijt op zijn beurt dat Muermans zijn carriere probeert kapot te maken. Deze verdediging werd door de rechter verworpen waarmee het faillissement een feit is.

11 miljoen
Tussen 2005 en 2008 heeft Muermans 11 miljoen geïnvesteerd in de carriere van de Rotterdamse coureur, hij is daarmee met afstand de voornaamste investeerder. De rechter oordeelde dat Doornbos zijn inkomsten ten onrechte niet deelde in de gezamenlijke onderneming Eagle Corporate S.A., die is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Al in 2008 toen de Formule 1 carriere van Doornbos voorbij was, probeerde Muermans 11 miljoen euro terug te vorderen van de Doornbos BV die werd bestuurd door de zus van Robert. De essentie van de zaak toen was de overtuiging dat het sponsorgeld betrof, terwijl Muermans betoogde dat het een lening was.

Afwezig
Bij de rechtszitting afgelopen vrijdag was Doornbos niet aanwezig, in plaats daarvan was de (sinds februari 2012 aangetreden) bestuurder van Robert Doornbos BV aanwezig. Volgens de jaarreking over 2010 heeft de onderneming een totale schuld van € 190.000.

Vaag
Een paar weken geleden was Robert Doornbos te gast bij de BNR Autoshow, de in Monaco woonachtige coureur wilde weinig kwijt over de lastige positie waar hij in verkeerde. Hij wist wel te vertellen dat hij zich momenteel vervoert in een niet nader genoemd Mercedes-Benz 63 AMG model. De carriere van de 30-jarige coureur is op een zijspoor beland en dit jaar staat hij werkeloos aan de kant. Volgens Doornbos was dit allemaal te wijten aan de acties van Muermans.Categorie