Meer info C-X75 hypercar 1 minute leestijd

2015 Jaguar C-X75 Concept
2 jaar geleden presenteerde Jaguar voor zijn 75e verjaardag een radicaal nieuw concept voor de hypercar markt, een plug-in hybride auto met 2 mini diesel-turbines. Het radicale concept zou de productie niet halen, toch beloofde Jaguar dat de auto alsnog groundbreaking zal worden. Nieuwe informatie over de auto bewijzen dat een productie versie niet minder indrukwekkend zal worden. Meer goed nieuws, de styling van de concept die gebaseerd is op de 1966 XJ13 Le Mans prototype blijft behouden voor de tot 200 stuks gelimiteerde productie versie.

Super-Turbo-Charged
Jaguar heeft voor de productie versie gekozen voor een 1.6 liter 4-cilinder motor die wordt geholpen door zowel een turbo als supercharger. De bijzondere in het midden geplaatste motor is in staat om maar liefst 10.000 toeren te draaien en is goed voor ruim 500 pk. De aandrijving wordt verzorgd door een 7-traps enkele koppeling transmissie. De verbrandingsmotor is niet de enige aandrijving, 2 elektromotoren helpen prestaties en verbruik, er is een mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden (ruim 100 km bereik).

XJ220
Met de XJ220 bewees Jaguar ook in de moderne tijd (1992 tot 1994) een hypercar van formaat te kunnen bouwen. De snelste auto van zijn tijd werd aangedreven door een relatief kleine 3,5 liter V6 bi-turbo motor. Pas toen de McLaren F1 het levenslicht, zag moest de auto zijn snelheid troon afstaan. Het interieur van de C-X75 zal cue’s van de XJ220 en D-Type bevatten, maar is hypermodern.



Categorie